Το «Τίμημα» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πρόκειται για το πρώτο έργο, που επέλεξε να σκηνοθετήσει ο ίδιος και όπως γράφει κάθε μεγάλη απόφαση έχει το δικό της Τίμημα, και οδηγεί είτε σε κάθαρση είτε… στον πάτο. Έννοιες σχετικές και απόλυτα υποκειμενικές. Όπως και η αλήθεια. Και η αυτογνωσία…

«Ένα έργο για τον ανθρώπινο φόβο. Την ανθρώπινη φυγοπονία, η οποία και γίνεται τελικά συνώνυμο της ανηθικότητας» τόνισε στη διάρκεια της παρουσίασης της επικείμενη πρεμιέρας στο ΚΘΒΕ ο εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς.

Έργο για

τέσσερα μόλις πρόσωπα, το «Τίμημα», ένα έργο- ψυχανάλυση για τους ερμηνευτές αλλά και για τους θεατές του ανεβαίνει στη σκηνή του Νέου Υπερώου του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Για την ερμηνεία των ρόλων επιστρατεύτηκαν σημαντικοί ηθοποιοί του ΚΘΒΕ (Αλέξανδρος Μούκανος, Στέλλα Καζάζη) αλλά και οι γνωστοί Σταύρος Ζαλμάς και Χρήστος Σιμαρδάνης.

«Έργο για τις αποχρώσεις του γκρι- κι όχι απλώς αυτές του άσπορου-μαύρου, του καλού-κακού» το χαρακτήρισε η σκηνοθέτης Άσπα Καλλιάνη, η οποία στην πρώτη της συνεργασία με το ΚΘΒΕ ανέλαβε να διαχειριστεί τις ισορροπίες του δύσκολου θεατρικού εγχειρήματος.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Γεωργίου, η μουσική του Γιώργου Μελισσινού, οι φωτισμοί του Γιώργου Φρέντζου.

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις (Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ., Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ. και Σάββατο στις 6 και τις 9 μ.μ.) κοστίζουν 15 ευρώ, με φοιτητικό και γενικό για τις λαϊκές παραστάσεις της Τετάρτης 12 ευρώ και κάθε Πέμπτη 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα