ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣTIΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Συγκρούσεις εντός και εκτός Συρίας επιχειρούνται τις τελευταίες ώρες.

Σήμερα, απέκρουσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ την επιχείρηση των ανταρτών να καταλάβουν τρεις πόλεις στρατηγικής σημασίας. Παράλληλα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός επεχείρησε να καταλάβουν φυλάκια στο έδαφος της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

Στο εσωτερικό της χώρας, οι καθεστωτικές δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις των ανταρτών στην περιφέρεια Οντλίμπ στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ

Άσαντ κατέστρεψαν πέντε οχήματα των ανταρτών και περισσότερα από 40 οχήματα, που μετέφεραν βαρύ οπλισμό. Στο Χαλέπι, όμως, μαίνονται οι μάχες και έχουν σκοτωθεί 20 αντάρτες και δεκάδες είναι τραυματισμένοι. Ενώ την εβδομάδα που πέρασε, οι νεκροί αντάρτες ανήλθαν σε 150 σε μάχες στην ιστορική πόλη.

Φαίνεται πως οι αντάρτες κάνουν την εμφάνισή τους και στις γειτονικές χώρες, όπου παραβιάζουν τα σύνορα. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η συνοριοφυλακή τόσο της Ιορδανίας, όσο και του Λιβάνου αποκρούουν τις επιθέσεις ανταρτών και οι κυβερνήσεις τους δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε ξένους τρομοκράτες να διεισδύσουν στο έδαφός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα