Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου από την ανάποδη

Έτσι με βάση την επίμαχη αναφορά που έφτασε από άγνωστους συντάκτες οι οποίοι φέρονται ως μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σ.σ μέλη του είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση) διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του δημοσίου προκάλεσαν οικονομική ζημία .

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπεδίου πρότεινε στο ελληνικό δημόσιο εξωδικαστικό συμβιβασμό ως προς το ζήτημα της ανταλλαγής ακινήτων, που αποτελεί και τον πυρήνα της κατηγορίας. Ωστόσο, παρά τη θετική γνωμοδότηση

του ΝΣΚ, το υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο, κατά κάποιους δεν απάντησε κατά άλλους αρνήθηκε έχοντας ως νομική βάση τον ισχυρισμό ότι «η λίμνη δεν ανήκει στη Μονή».

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ενδεχομένως έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός έναντι της ανταλλαγής με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στο δημόσιο. Ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ Ν. Παντελής διαβίβασε την καταγγελία στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα