Το πνεύμα μιας γιαγιάς «στοιχειώνει» τους ψαράδες

Το «περίεργο» γεγονός συνέβη στο Ακρωτήρι Χανίων.

Μια γιαγιά, πριν από  τρία χρόνια, είχε κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να καταστρέψει μια «γλίστρα» στο λιμανάκι του χωριού, η οποία επέτρεπε στους ερασιτέχνες ψαράδες, να ρίχνουν τα σκάφη τους στη θάλασσα. Με αφορμή αυτό μάλιστα η γιαγιά είχε τσακωθεί με έναν ψαρά της περιοχής.

Από υπηρεσία σε υπηρεσία, η υπόθεση έφτασε μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και τελικά η Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε ότι η γλίστρα ήταν παράνομη και εξέδωσε εντολή για την καταστροφή της.

Χτες το μεσημέρι

– κι ενώ η γιαγιά δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και οι κάτοικοι  του χωριού Τερσανάς είχαν πιστέψει ότι απαλλάχτηκαν από την εμμονή της- είδαν ένα μηχάνημα να μεταμορφώνει σε σπασμένες πέτρες τη γλίστρα στο λιμανάκι της περιοχής, αφήνοντας μάλιστα μέσα στη θάλασσα έναν από τους ιδιοκτήτες των φουσκωτών, ο οποίος στη συνέχεια δεν μπορούσε να βγάλει το σκάφος του από τη θάλασσα.

Το απρόοπτο γεγονός για τους κατοίκους -οι οποίοι αγνοούσαν τη διαδικασία που είχε κινήσει η γιαγιά, προ του θανάτου της- θορύβησε τους ντόπιους καθώς πριν ενημερωθούν για τα γεγονότα, νόμισαν ότι η γιαγιά τους… καταδιώκει ακόμα και από τον άλλο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα