«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους ευθύνεται για την κρίση την Κύπρο»

22:04 8/2/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η Κύπρος πάντοτε είναι παρούσα με δημιουργικές θέσεις στις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζοντας ότι έχει «συμβάλει εποικοδομητικά στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσω μιας Καλύτερης Ευρώπης, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, που στο επίκεντρο των πολιτικών της να έχει τον άνθρωπο και τις εύλογες του ανάγκες», είπε ο Δ. Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του που «η Ένωση τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη για συνδυασμό

των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης».

Όσον αφορά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, είπε ότι στοίχισε στην Κύπρο σχεδόν πέντε δισ. ευρώ προσθέτοντας ωστόσο ότι: «Τα λέω αυτά χωρίς να σημαίνει ότι οι τραπεζίτες στο τόπο μας είναι άμοιροι ευθύνης».

Σχετικά με την προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης που χαρακτήρισε «ως μηχανισμό αλληλεγγύης της Ένωσης προς τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες», είπε ότι η Κύπρος, δεν ζητά χαριστικά βοήθεια, «ζητούμε δάνειο το οποίο θα αποπληρώσουμε ανταποκρινόμενοι στο έπακρο στις υποχρεώσεις μας».

«Αντί της κατανόησης και της αλληλεγγύης, γίναμε θύματα διαβολής, αποδεδειγμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, δυσφήμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με εργαλείο τις ρωσικές καταθέσεις στο νησί, οι οποίες κατόπιν ενδελεχών ερευνών από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, καταδεικνύεται ότι νόμιμα έχουν γίνει στην Κύπρο… Θλίβομαι ειλικρινά για αυτή την κατάσταση και φεύγω πικραμένος. Η Κύπρος εφαρμόζει Μνημόνιο, χωρίς να έχει υπογράψει Μνημόνιο και υπόκειται ο κυπριακός λαός σε μεγάλες θυσίες», είπε ολοκληρώνοντας ο Δ. Χριστόφιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα