Αποχωρήσεις, αντεγκλήσεις και «παγωμάρα» στη Βουλή

Την αποχώρηση του ΚΚΕ ανακοίνωσε ο Θανάσης Παφίλης καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ότι μόνο με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η οποία συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Μόνο 15 βουλευτές θα μιλήσουν

Σχεδόν 300 σελίδες αριθμεί το πολυνομοσχέδιο για το οποίο η κυβέρνηση αναφέρει ότι εντάσσεται στο σχεδιασμό για την εθνική σωτηρία. Είναι όμως εντυπωσιακή μια επισήμανση που έγινε πριν από λίγο από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.

Μόνο

15 βουλευτές έβαλαν την κάρτα τους στο σύστημα με το οποίο καταγράφονται όσοι επιθυμούν να λάβουν το λόγο στη Βουλή. Από τους 15 μάλιστα αυτούς βουλευτές μόνο οι δύο είναι από το πρώτο κόμμα, τη ΝΔ.

Είτε λοιπόν οι βουλευτές δεν έχουν την ψυχική δύναμη να το υποστηρίξουν είτε η κυβέρνηση δεν τους έχει πείσει.

Καυγάς για τη… συμμορία

Η φράση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με το νομοσχέδιο μαζί με τα κόμματα αποτελούν συμμορία, προκάλεσε αντιπαράθεση πριν λίγο στη Βουλή.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: όσο και αν προσπαθείτε να καταλύσετε τον κοινοβουλευτικό θεσμό οι ΑΝΕΛ θα είναι παρόντες για να εμποδίσουν την λαίλαπα των μέτρων σας. Με την τρομοκρατία σας παρουσιάζετε στους πολίτες όταν δήθεν είστε σωτήρες της χώρας. Το νομοσχέδιο οδηγεί στο εθνικό ξεπούλημα της πατρίδας μας. Παραδίδετε άνευ όρων περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μας. Προβλέπετε ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων. Χρησιμοποιείτε δόλο για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές. Είστε και τα τρία κόμματα συνυπεύθυνα και εσείς τα μέλη του κοινοβουλίου που ορκιστήκατε την υπεράσπιση της χώρας, έχετε συστήσει συμμορία για να κλέψετε την περιουσία του ελληνικού λαού. Αναρωτιέται κανείς γίνεται να είστε τόσο μειοδότες; Κοιτάξτε τα μάτια των παιδιών μας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (σ.σ. προς την προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια): είμαι μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και άκουσα να μας αποκαλεί μέλη συμμορίας. Είναι όχι μόνο θέμα προσωπικό αλλά και κοινοβουλευτικής τάξης. Είναι αήθης συμπεριφορά. Παρακαλώ να ανακληθεί η φράση ή να διαγραφεί από τα πρακτικά.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν ανακαλώ καμία φράση είμαι και εγώ μέλος του κοινοβουλίου. Επιμένει έχουμε τη σύσταση συμμορίας για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και όσοι είναι μέσα σε αυτή θα γραφτούν στην ιστορία ως μειοδότες. Είναι οι απόψεις των συμπολιτών μου που με εκλέγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα