Το Κίεβο παραδέχεται ότι δεν ελέγχει πόλεις

Ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τις χώρες της Βαλτικής, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένας εκπρόσωπος του στρατού, την ώρα που το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις αεροπορικές περιπολίες του στη ζώνη αυτή, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

«Η πτέρυγα μάχης της Δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εδρεύει στην περιοχή του Πσκοφ ξεκίνησε εκπαιδευτικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της βορειοδυτικής Ρωσίας», είπε ο εκπρόσωπός

της, ο σμήναρχος Ολέγκ Κοτσέτκοφ.

Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε ότι η αύξηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα «δεν έχει προηγούμενο».

Το Κίεβο δεν ελέγχει Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των περιφερειών, ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο «η τρομοκρατία» που έχει εκδηλωθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας να εξαπλωθεί, ενώ πρόσθεσε πως έχει θέσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση «πλήρους στρατιωτικής ετοιμότητας» καθώς εξακολουθεί να υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας.

Παραδέχθηκε ότι το Κίεβο απώλεσε τον έλεγχο στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και εξήγγειλε τη δημιουργία «πολιτοφυλακών» σε όλες τις επαρχίες αποτελούμενων από «εθελοντές» μετά την «προδοσία» της αστυνομίας.

Ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα «λαϊκή δημοκρατία» του Ντονέτσκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι «παράνομες» προεδρικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές αποφασίστηκαν από μια παράνομη κυβέρνηση και κατά συνέπεια, είναι παράνομες», είπε ο ηγέτης της «λαϊκής δημοκρατίας», Ντένις Πουσίλιν.

«Δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές των γειτόνων μας και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να διεξαχθούν στην περιοχή του Ντονέτσκ», πρόσθεσε.

Γυμνάσια από ειδικό σώμα ασφαλείας στο Κίεβο

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι δεν προγραμματίζει τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης, διαψεύδοντας μια ανακοίνωση η οποία είχε αναρτηθεί νωρίτερα στον ιστότοπο της μεταβατικής κυβέρνησης και του δήμου της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα