ΤΟ «ΚΑΥΤΟ» ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Ξεκινά σήμερα ένα σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ στη ΔΗΜΑΡ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα αναμετρηθούν οι «προεδρικοί» με όσους διαφωνούν με τα νέα μέτρα. Αυστηρό μήνυμα πειθαρχίας αναμένεται να στείλει ο Φώτης Κουβέλης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε ζητηθεί από πολλά στελέχη της «τάσης» των διαφωνούντων, που δεν ήθελαν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων. Οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, αλλά και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Νεφελούδης και Βαγγέλης Ζορκάδης -μεταξύ άλλων- αναμένεται να εκφράσουν τις ενστάσεις τους για τα σχεδιαζόμενα μέτρα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν τουλάχιστον άλλα 18 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και επικεφαλής τοπικών οργανώσεων της ΔΗΜΑΡ.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να επαναλάβει την υπέρτατη «κόκκινη γραμμή» της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ θα ζητήσει εκ νέου από την κυβέρνηση να επιμείνει στην υιοθέτηση της «ρήτρας ισοδύναμων μέτρων» στις συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, να στείλει και έμμεσο μήνυμα πειθαρχίας στις αποφάσεις του κόμματος προς τους υποψήφιους «αντάρτες» βουλευτές.

Το… μήνυμα πειθαρχίας του Φώτη Κουβέλη αναμένεται να αναλάβουν να εξειδικεύουν οι λεγόμενοι «προεδρικοί», δηλαδή στελέχη όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, που έχουν προαναγγείλει ότι όσοι καταψηφίσουν τα μέτρα «θα διαταράξουν τις σχέσεις τους με το κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα