Το Κατάρ επιστρέφει για το Ελληνικό

Επιστρέφει για να μείνει ή για να αποχωρήσει λίγο αργότερα; Άλλωστε, δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός του Κατάρ κατά την κοινή συνέντευξη με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωνε σαφώς την… απέχθεια των καταρινών στις διαγωνιστικές διαδικασίες που επιλέγει, υπό την καθοδήγηση της τρόικας, η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, χθες, όπως πληροφορήθηκε το Matrix24.gr από κυβερνητικές πηγές, το Κατάρ επανέκαμψε στο διαγωνισμό για το Ελληνικό και, μάλιστα, υπέγραψε

και την απαιτούμενη σύμβαση εμπιστευτικότητας με την ελληνική πλευρά. Η επιστροφή του Εμιράτου, το οποίο αυξάνει τη δύναμη επενδυτικού «πυρός» του ενισχύοντας τα επενδυτικά κεφάλαια που έχει προς αξιοποίηση ανά την υφήλιο, έρχεται να αυξήσει εκ νέου το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό για το «φιλέτο» του Ελληνικού, μία έκταση στην οποία η ελληνική πλευρά επενδύει πολλά τόσο ως άμεση είσπραξη όσο και σε όρους θέσεων εργασίας και εσόδων από φορολογία.

Οι υπόλοιποι τρεις διεκδικητές είναι η ισραηλινή Elbit Cochin Ltd., η βρετανική London & Regional Properties και η Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Keywords
Τυχαία Θέματα