Το Ιράν χαιρετίζει την αμερικανο-ρωσική πρόταση για διεθνή διάσκεψη για τη Συρία

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ήταν περισσότερο από ευτυχής και στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, κι αναμένουμε να αποτελέσουμε μέρος της διαδικασίας για την αποκατάσταση της ειρήνης και μια καλύτερη ζωή για το λαό της Συρίας», είπε, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

Στο μεταξύ ένας στρατιωτικός διοικητής των ανταρτών της Συρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Ρόμπερτ Φορντ, τον Αμερικανό πρεσβευτή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.

«Ο Ρόμπερτ Φορντ επισκέφθηκε το σημείο διέλευσης

των συνόρων στο Μπαμπ αλ Σαλαμέ. Συμμετείχε στην παράδοση ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Αμπντέλ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι, διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Ο Ρόμπερτ Φορντ υπηρέτησε ως πρεσβευτής στη Δαμασκό μέχρι τον Οκτώβριο του 2011. Κατόπιν αναχώρησε από τη χώρα για λόγους ασφαλείας. Έκτοτε έχει επιφορτιστεί από το αμερικανικό ΥΠΕΞ να παρακολουθεί τα θέματα της χώρας αυτής.

Ο συνταγματάρχης Οκάιντι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συζητήθηκε το ζήτημα της προμήθειας όπλων στους αντάρτες κατά την 40λεπτη συνάντησή τους.

«Δόθηκαν υποσχέσεις ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια καλύτερη βοήθεια από την τρέχουσα, και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει στρατιωτική βοήθεια. Το όλο ζήτημα είναι υπό μελέτη», υπογράμμισε .

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Οκάιντι, η επίσκεψη του πρέσβη μπορεί να ερμηνευθεί ως ένδειξη ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να αποφασίζουν να βοηθήσουν την συριακή επανάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα