Το φως στην έξοδο του τούνελ

Σχέδια επί χάρτου από την ελληνική πλευρά για έξοδο από το μνημόνιο: Οι πιστωτές θέλουν να «δέσουν» -λέει- την Ελλάδα με ένα ακόμη δάνειο για να σιγουρέψουν πως η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Και η Αθήνα θέλει να πείσει πως μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μα για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει κάποια στιγμή

αισθητή την παρουσία της και η περιβόητη ανάπτυξη! Και πως φτάσουμε εκεί εάν αναλωνόμαστε σε συνταγές που δεν έχουν αποδώσει; Η χώρα μας ποντάρει πολλά στον τουρισμό για να δει το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και είναι δεδομένο πως η συγκυρία την ευνοεί: Σχεδόν όλες οι αγορές ανταγωνιστές του τουριστικού προϊόντος στην Μεσόγειο έχουν κατεβάσει ρολά για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Όμως αυτό αφενός δεν διαρκεί για πάντα και επιπλέον όπως προκύπτει λόγω της έκρηξης της ανασφάλιστης εργασίας, τα Ταμεία χάνουν και εισφορές και φόρους.

Πρόσφατα γερμανικό περιοδικό τόνισε το αυτονόητο: Πως η μείωση του κατώτατου μισθού δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αντίθετα οι νέοι για τους οποίους «κόπτονται» εκεί στην τρόικα συνεχίζουν να μαστίζονται από την ανεργία σε ποσοστό 60%!

Για να ακριβολογούμε γίνονται δέκτες άγριας εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και συνήθως δεν εμφανίζονται καν ότι δουλεύουν!

Η ελληνική οικονομία μετά από την συρρίκνωση που υπέστη λόγω των πολιτικών που υιοθετήθηκαν χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Σοβαρός έλεγχος στην αγορά εργασίας, αλλά και «φρέσκο χρήμα»: Εάν αυτό δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από ξένους επενδυτές που προς το παρόν έχουν μείνει στο ενδιαφέρον και με τα χρήματά τους στο σεντούκι, τότε ας γίνει μέσω της μείωσης φόρων!

Εάν και εφόσον η Αθήνα πετύχει «κούρεμα» της φορολογίας τότε τα χρήματα που θα περισσέψουν θα ανακυκλωθούν εντός των τειχών.. Και αν μη τι άλλο θα συμβάλλουν ώστε να συντηρηθεί μία κατάσταση .. έως ότου δούμε πραγματικό φως στην έξοδο του τούνελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα