Το ελληνικό χρέος στην …βαριά ατζέντα Μέρκελ – Λαγκάρντ

Η συνάντηση της Άνγκελας Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς θα πραγματοποιηθεί εν μέσω της συζήτησης για ελάφρυνση τα ου ελληνικού χρέους.

Οι εξελίξεις στο διπλωματικό και το ενεργειακό τοπίο αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνάτνηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η κρίση στην Ουκρανία έχει φέρει τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον έχει καλέσει την Ευρώπη να ανεξαρτητοποιηθεί ενεργειακά από τη Μόσχα.

Στα δύσκολα της συνάντησης συγκαταλέγεται και το ζήτημα των παρακολουθήσεων της NSA, στη «λίστα» της οποίας ήταν και η ίδια η καγκελάριος.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρωπαϊκό χρέος, οι συζητήσεις αναμένεται να κορυφωθούν στο τετ-α-τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Η συνάντηση Μέρκελ και Λαγκάρντ στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, 2 Μαΐου. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ελληνικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είπε ότι το Ταμείο θα συνεδριάσει για την τελευταία αξιολόγηση στα μέσα Μαΐου.

Η επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει και το «πράσινο φως» για τη δόση.

Σε ερώτηση για την αναφορά του εκπροσώπου της Κομισιόν πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ο κ. Ράις περιορίστηκε στο ότι το χρέος βρίσκεται σε «υψηλά επίπεδα» και ότι τα σχετικά δεδομένα «δεν έχουν αλλάξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα