Το δικαστικό παζλ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Οι εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες παρέλαβαν τη σκυτάλη των ερευνών από τους συναδέλφους τους Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων από διαφορετικούς χώρους ,αλλά και από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Στόχος,τους να σκιαγραφήσουν το προφίλ των φερομένων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης , που αποτελούν και τον βασικό πυλώνα της δικαστικής έρευνας.

Μέσα από τη μελέτη των δικογραφιών, τη συγκέντρωση νέων αποδεικτικών στοιχείων,

τη διασταύρωση πληροφοριών, και τις υπερασπιστικές θέσεις παλαιών και νέων κατηγορουμένων επιχειρείται να διαπιστωθεί αν και για ποια πρόσωπα θεμελιώνεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης ,ενώ οι κατηγορίες της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της εκβίασης μένει να προσωποποιηθούν όσο προχωρά η ανακριτική διαδικασία.

Το επόμενο βήμα, όπως λένε όσοι έχουν γνώση των δικογραφιών, είναι να διαπιστωθεί αν κάποιος ή κάποιοι από τους κατηγορούμενους -παλαιούς ή νέους, έχουν οποιαδήποτε μορφή συμμετοχικής δραστηριότητας σε αξιόποινες πράξεις ,που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης πριν ακόμα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των διώξεων και των συλλήψεων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες από το Εφετείο να περάσουν για συμπληρωματικές απολογίες κατηγορούμενοι που έχουν ήδη απολογηθεί για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να απολογηθούν και για άλλα αδικήματα.

Και όλα αυτά βέβαια, όπως συνήθως συμβαίνει σε υποθέσεις με προσωρινές κρατήσεις, πρέπει να γίνουν και με γρήγορους ρυθμούς, καθώς εκ του νόμου η διαδικασία -δηλαδή και η έκδοση της πρωτόδικης απόφασης- θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο που μπορούν να μείνουν στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα