Το Δεκέμβριο η υποψηφιότητα Τσίπρα

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, έγιναν πολλές ερωτήσεις επί του θέματος, καθώς η Γκαμπριέλ Τσίμερ ήταν εκείνη που είχε θέσει πρώτη δημόσια αυτή την πρόταση.

Η πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς επισήμανε μεν ότι την τελική απόφαση θα πάρουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, αλλά δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η ίδια θέλει… Τσίπρα.

«Θα ήθελα να σας πω ότι, θεωρώ πάρα πολύ ωραίο, καταπληκτικό, το να έχουμε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, έναν πολιτικό, Ευρωπαίο, να τεθεί επικεφαλής της προτάσεως της Ευρωπαϊκή Αριστεράς. Αυτό το λέω ως ιδιώτης, γιατί δεν μπορώ, να εκπροσωπήσω κόμματα, τα οποία δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, πέταξε την μπάλα… στην εξέδρα, λέγοντας ότι «δεν αποτελεί μέρος της ατζέντας το συγκεκριμένο θέμα» και προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο κομμάτων».

Πάντως, είναι σαφές πως το Δεκέμβριο, αν και όταν προταθεί για την υποψηφιότητα ο Αλέξης Τσίπρας, θα δεχθεί. Σχεδόν το προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του. Αφού επιβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Τσίπρα «έχει τεθεί ως προβληματισμός και θα το δούμε στην ώρα του», ρωτήθηκε αν θα ενδιέφερε κάτι τέτοιον τον Αλέξη Τσίπρα. «Νομίζω ότι οποιαδήποτε τέτοια υποψηφιότητα για πολιτικό αρχηγό από την Ελλάδα είναι τιμητική», απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης, προεξοφλώντας τη θετική απόκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ…

Keywords
Τυχαία Θέματα