Τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ οριοθετεί ο Βενιζέλος

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης. Χθες μάλιστα, σε σύσκεψη που είχε με στενούς του συνεργάτες, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που έθεσε το ζήτημα στο τραπέζι με την στάση του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ειδικά για το τελευταίο, η αίσθηση που αποκόμισαν οι παρευρισκόμενοι στην

σύσκεψη ήταν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στην σύσκεψη αποφασισμένος να συγκρουστεί, εφόσον βεβαίως προκύψει λόγος, ήτοι εφόσον ο πρωθυπουργός δείξει την πρόθεσή του να αποσύρει οριστικά το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Προτίθεται μάλιστα να αντιδράσει έντονα, τόσο εντός, όσο και εκτός Μεγάρου Μαξίμου, με στελέχη του κόμματος να έχουν ήδη λάβει σαφείς εντολές υποστήριξης του νομοσχεδίου και της ανάγκης να έρθει στο Κοινοβούλιο και να ψηφιστεί από τους βουλευτές.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται έτσι να …δοκιμάσει και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να το στηρίξει, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου όσο … πιστεύει ότι δεν θα περάσει.

Σε κάθε περίπτωση, οι παροικούντες την Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η σύσκεψη αρχηγών της Δευτέρας θα κρίνει την συνοχή της κυβέρνησης στο μέλλον, αλλά και τις σχέσεις των τριών αρχηγών μεταξύ τους. Θεωρούν πάντως, πως στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί μία κάποια λύση, καθώς δύσκολα κάποιο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα την έριχνε…

Keywords
Τυχαία Θέματα