ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ ΖΗΤΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΕΞ

16:15 1/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Δια στόματος Λοράν Φαμπιούς, η Γαλλία απείλησε με επιβολή κυρώσεων έως και με στρατιωτική επέμβαση στην περίπτωση, που δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

«Στην περίπτωση που η συμφωνία της Γενεύης δεν είναι αρκετή, η Γαλλία θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την ενεργοποίηση του Κεφαλαίου 7 του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Σημειωτέον

ότι το Κεφάλαιο 7 επιτρέπει στο Συμβούλιο Ασφαλείας να ζητήσει την ανάληψη δράσης ξεκινώντας από την επιβολή κυρώσεων μέχρι την στρατιωτική επέμβαση.

Πριν γίνουν, όμως, όλα αυτά ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σχολιάζοντας το κείμενο της συμφωνίας της Ομάδας Δράσης είπε: «Το κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις. Δεν θα είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ γιατί θα μετέχουν πρόσωπα τα οποία είναι κοινής αποδοχής», για να προσθέσει «Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην συμμετοχή του Άσαντ» και καταλήγει λέγοντας: «Επομένως, είναι αναμφίβολο ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει και ότι οι μέρες του έχουν τελειώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα