Τήλος: «Πολεμούν» το δημοτικό πλοίο σύνδεσης με τη Ρόδο

«Το ταχύπλοο Sea Star που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του», τονίζει στο ΑΜΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά, η οποία κάνει λόγο για «πόλεμο» που δέχεται το τελευταίο διάστημα από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το πλοίο από τη γραμμή.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea

Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία – όπως τόνισε – ακινητοποίησε το πλοίο, πέρυσι το καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

Εξάλλου, η κ. Καμμά προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να του παρουσιάσει την κατάσταση, καθώς και να διεκδικήσει τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, να μπορεί να εισπράττει το 50% του εισιτηρίου.

Η δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισοπολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα