Τι συζήτησαν Σαμαράς-Μπακογιάννη

17:35 6/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο που διατηρεί ο κ. Σαμαράς, επί της οδού Μουρούζη, και ο Πρωθυπουργός εθεάθη να αποχωρεί πεζή από το Μαξίμου προκειμένου να φτάσει στο ραντεβού με την κ. Μπακογιάννη.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ζητηθεί εδώ και ημέρες και προσέθεταν ότι δεν σχετίζεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό ή με τα σενάρια ανάληψης της θέσης Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Πρόκειται για την επίσημη εκδοχή καθώς είναι δεδομένο ότι οι δύο πολιτική

αναφέρθηκαν, ακόμη και ακροθιγώς, σε όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση που, προφανώς, περιλαμβάνουν τον ανασχηματισμό, τη θέση του νέου Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, την επιλογή του νέου Έλληνα κομισάριου.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι από τη συνάντηση δεν βγήκε «λευκός καπνός». Ο μεν Σαμαράς, που διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις, απέφυγε οποιαδήποτε συζήτηση για συμμετοχή της κ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό σχήμα, η δε πρώην Υπουργός Εξωτερικών, που εμφανώς προκρίνει τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Κομισιόν, θα έβλεπε με προβληματισμό – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απέρριπτε κιόλας – το ενδεχόμενο επιστροφής της σε κυβερνητική θέση μετά τον Οκτώβριο του 2009.

Ως προς το ενδεχόμενο «μετακόμισης» της κ. Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες, λέγεται ότι η συζήτηση δεν επεκτάθηκε. Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πάρει σαφή θέση, θέλοντας να έχει όλες τις επιλογές του ανοικτές, ενώ και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών γνώριζε ότι η συζήτηση δεν θα μπορούσε να «βαθύνει» πολύ κατά την πρώτη συνάντησή της με τον κ. Σαμαρά μετά από δύο και πλέον έτη ισχυρού ψύχους στις μεταξύ τους σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα