Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ΕΡΤ και τον τρόπο, που έκλεισε, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά όπου βρίσκεται.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,

η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης.

Συνεχίζοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να απολύσει 2.500 εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση και να μην καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, παραβαίνοντας τους νόμους.

«Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εμείς δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι, έχουμε ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, έχουμε ήδη ζητήσει να έρθει το ταχύτερο δυνατό, η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα