Τί συμβαίνει με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο – Μένει στη ΔΗΜΑΡ μέχρι… να φύγει

Ήδη, κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ πιέζουν τον πρώην εκπρόσωπο, όπως και τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, να αποφασίσουν «με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», υπό την έννοια ότι δεν γίνεται να μετέχουν σε δύο ανταγωνιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, που θα κατέλθουν στις Ευρωεκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης, σε πρωινές του συνεντεύξεις.

Πάντως,

ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προς το παρόν δεν έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, εκφράζεται με πολύ θερμό τρόπο για τους «58», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τού έχει ήδη γίνει πρόταση από τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Το να είναι επικεφαλής, ωστόσο, της ευρωλίστας δεν είναι απλή περίπτωση: αν και τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στους «58» ψάχνουν «νέα και άφθαρτα πρόσωπα» (τον περίφημο «τριαντάρη», που περιέγραψε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), η κατάρτιση της ευρωλίστας αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και ήδη προκαλεί τριβές μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της λεγόμενης «Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης».

Πυκνή παρουσία

Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του -και, μάλιστα, όχι ως μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, αλλά ως υποστηρικτής των «58». Σήμερα το βράδυ, μιλάει στην Κηφισιά μαζί με τον Χρήστο Ροζάκη, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Πέτρο Τατσόπουλο για τους «58» και την Κεντροαριστερά. Παράλληλα, την Τετάρτη ο κ. Παπαδόπουλος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καθώς θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, με κεντρικό ομιλητή έναν εκ των πρωτεργατών των «58», τον πρώην υπουργό Τάσο Γιαννίτση.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στις διεργασίες συγκρότησης της νέας Κεντροαριστεράς και στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως όταν οι «58» γίνουν κόμμα και αποκτήσουν οργανωτική υφή, τότε ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ θα τους ακολουθήσει. Και θα έχει την πλήρη στήριξη του Γιάννη Βούλγαρη, αλλά και άλλων στελεχών των «58»…

Keywords
Τυχαία Θέματα