Τι γράφει για Σαρκοζί-Παπανδρέου στις Κάννες

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο παρασκήνιο της Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν έξαλλος με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και όταν τον συνάντησε δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του εξαπολύοντας εναντίον του προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος εκτόξευσε υβριστικές εκφράσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου,

με αφορμή την πρωτοβουλία του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, όπως αναφέρει ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός, στο βιβλίο του με τίτλο «To Δίλημμα».

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να ήταν τόσο οργισμένος που επιχείρησε να ανέβει στο τραπέζι, πατώντας με το ένα πόδι σε μια καρέκλα και την τελευταία στιγμή τον συγκράτησαν οι συνεργάτες του φωνάζοντας προς τον Παπανδρέου «You are a f..cking psycho» (Είσαι ένας γ….. ψυχασθενής).

Όπως αναφέρεται επίσης στο βιβλίο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της Συνόδου προσπαθώντας να πείσουν τον κ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα και τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δεχτεί δάνειο από το ΔΝΤ.

Ο κ. Θαπατέρο αναφέρει επίσης ότι βρέθηκε και ο ίδιος στο στόχαστρο του γαλλογερμανικού άξονα, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησε να τον πείσει να δεχτεί ένα ισπανικό μνημόνιο, λίγες μέρες πριν από τις ισπανικές βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα