Τι έτρωγε ο Αλ Καπόνε στο Αλκατράζ;

Με αφορμή την 50η επέτειο από το λουκέτο που μπήκε στις φυλακές του Αλκατράζ, στη δημοσιότητα δόθηκε το μενού των φυλακών, που πραγματικά προκαλεί εντύπωση. Στη λίστα φιγουράρουν πίτες με βοδινό κρέας, σοταρισμένα κολοκυθάκια, κρεατοκροκέτες κ.α., που σερβίρονταν για να «γλυκάνουν» τη διαμονή των διάσημων τροφίμων της φυλακής, μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος μαφιόζος Αλ Καπόνε. Η ελίτ του εγκλήματος φαίνεται πως δεν καταδεχόταν να φάει νερόβραστες σούπες, όπως οι περισσότεροι εγκληματίες, που κρατούνταν στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας. Γι αυτό το λόγο

φρέσκα υλικά μεταφέρονταν καθημερινά από το Σαν Φραντσίσκο στο Αλκατράζ. Δεν είναι τυχαίο πως το κόστος για τη φύλαξη ενός μέσου κρατουμένου στο Αλκατράζ άγγιζε τα 10 δολάρια, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες φυλακές μόλις 3 δολάρια, παράγοντας που συνέβαλλε και στο κλείσιμο της φυλακής.

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες το μενού της φυλακής, το οποίο μάλιστα θα μαγειρεύει ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο μέχρι της 2 Σεπτεμβρίου. Όποιος λοιπόν θέλει να αισθανθεί για λίγο ως κρατούμενος πρώτης πολυτελείας, ας σπεύσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα