ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ «ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

Συνεχίζονται αύριο οι διαβουλεύσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των τριών αρχηγών θα γίνει στις 6 το απόγευμα, ώστε να υπάρχει ακόμα περισσότερος χρόνος επεξεργασίας των προτάσεων, καθώς ολόκληρο το σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί

σειρά συσκέψεων και στα τρία επιτελεία.

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι προκαλούν τριβές καθώς περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία.

Την περασμένη Πέμπτη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί διαπίστωσαν ότι «υπάρχει καταρχήν συμφωνία για το πακέτο». Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέληξαν σε μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ και αναζητούνται τα υπόλοιπα 1,6 δισ.

Μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Όλοι αναζητούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές, για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα