ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΚΗ

Nέα, συγκλονιστικά στοιχεία, ήρθαν σήμερα στο φως από τα ημερολόγια και τις προσωπικές σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου, που κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

Εκατοντάδες χειρόγραφες σημειώσεις που αποκαλύπτουν ροή χρήματος όπως αυτή αποτυπώνεται και στο εισαγγελικό πόρισμα, προκύπτουν από τις προσωπικές σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σε αυτές τις σημειώσεις αναφέρονται ονόματα, άλλα που ενδεχομένως να έχουν ποινικό ενδιαφέρον και άλλα όχι. Υπάρχουν ονόματα με αρχικά, όπως Τ.Τσ., ή κωδικά ονόματα όπως Βοσκός ή Μπόσκος. Επίσης ονόματα πολιτικών δημοσιογράφων, δικηγόρων δικαστικών και επιχειρηματιών.

Ενα μεγάλο μέρος των σημειώσεων του κ. Τσοχατζόπουλου αναλώνεται στην απαίτηση από κάποιον Γιάννη (είναι ο Σμπώκος) να του επιστρέψει 1.000.000 ευρώ. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ 1
Αν δεν στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής σε μένα, μετά από μήνες υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα…..Θα δείξεις εάν είσαι μαζί μου όπως παλια στα 15 χρόνια κυβερντητικής συνεργασίας. 81-84, 94-95 και 97-2004.

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ 2
«Γιάννη εσύ ξέρεις. Δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς. Ειναι μια παλιά επιτυχής συνεργασία μας με σοβαρά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα τίμιο ξεκαθάρισμα. Γιάννη, σήμερα περιμένω χρήματα από εσένα. Ξέρουμε και οι δύο μας και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι επαφές με την δικαιοσύνη. Πάνω από ένα χρόνο με κοροιδεύεις με λόγια και κουβέντες για τους τρόπους μεταφοράς. Μέχρι την Ρωσία, την Ουκρανία και το Λίβανο έφτασες. Η άρνηση σου να μου επιστρέψεις σήμερα χρήματα είναι η τελειωτική βολή για μένα. Αναδεικνύεσαι σε πρώτο εχθρό για μένα».

Οταν ξεκινούν οι εμπλοκές με την δικαιοσύνη και την έρευνα τόσο για τα υποβρύχια όσο και για την περιουσιακή κατάσταση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός προσπαθεί να αναζητήσει διαύλους επικοινωνίας με τους δικαστικούς που χειρίζονται την υπόθεση. Εκ του αποτελέσματος ωστόσο είναι προφανές ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση όπως θα επιθυμούσε ο πρωην υπουργός Αμυνας αφού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος με βαριές κατηγορίες στον Κορυδαλλό.

Εντούτοις επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου, από τον οποίο ήλπιζε ότι θα βρει ανταπόκριση. Σε κάποιο σημείο των σημειώσεών του γράφει: «Νέα κυβέρνηση! Λουκάς Παπαδήμος! Προσπάθεια άμεσης δράσης! Δικαιοσύνη τώρα παρέμβαση. Το κλίμα κατάλληλο! Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά κλείσιμο της υπόθεσης!»…

Στη συνέχεια καταγράφει τα ονόματα των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση λέγοντας: «Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου. Ρόλος Παπαιωάννου».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Παρέμβαση τώρα. Όσο λιγότερες διώξεις τόσο καλύτερα. Το καλύτερο θα ήταν να πάει στο αρχείο τώρα με δεδομένη την ακυρότητα».

Σε κάποιο σημείο των σημειώσεών του ο Ακης Τσοχατζόπουλος γράφει όμως ότι η δομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είναι μία αυτοτελής και αυτονομημένη εξουσία που ρ

Keywords
Τυχαία Θέματα