Θυμίζει εκλογές η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Οι υψηλοί πολιτικοί τόνοι αλλά και η ανάγκη συσπείρωσης των στελεχών οδηγούν τα επιτελεία των δύο κομμάτων σε μετωπική σύγκρουση.

Ειδικά από την πλευρά της Συγγρού (και του Μαξίμου) οι επιθέσεις είναι καθημερινές ενώ είτε μέσω επίσημων διαύλων είτε μέσω υποστηρικτών στο διαδίκτυο συνεχείς είναι και οι αντεπιθέσεις της Κουμουνδούρου.

Τελευταία αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Π. Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κτύπησε συναγερμός και αμέσως πέραν της σχετικής δήλωσης

του Σίμου Κεδίκογλου, η σχετική δήλωση διακινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η Κουμουνδούρου επιχειρούσε να κλείσει την πληγή Λαφαζάνη, μία ακόμη δήλωση, αυτή τη φορά του Αλέξη Μητρόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει ζήτημα εκλογών, προστέθηκε στη γαλάζια φαρέτρα.

Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί αστοχίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περιορίσει τη δυναμική της Κουμουνδούρου αλλά και διατηρήσει τη συσπείρωση των δικών της ψηφοφόρων, σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση. Η δυνατότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κυβερνήσει αλλά και το σενάριο της… δραχμής, επ’αφορμής της συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του ΚΚΕ για καταγγελία των μνημονίων (και άρα, κατά το Μαξίμου, έξοδο από το ευρώ) θα κυριαρχήσουν στη γαλάζια ρητορική. Δεν είναι τυχαίο που το στέλεχος των Ανεξ. Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, βλέποντας την κινητοποίηση της Ν.Δ. στην οποία βρίσκονταν μέχρι προ 8 μηνών, σχολίασε πώς «η δήλωση Λαφαζάνη είναι βούτυρο στο ψωμί σας… αλλά δεν σας σώζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα