Θωρακισμένες λιμουζίνες κατακλύζουν τη Μέση Ανατολή

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Al Arabiya αναφέρεται πως το τεταμένο κλίμα στην περιοχή ευνοεί την αγορά των θωρακισμένων αυτοκινήτων (κυρίως λιμουζινών), παρά την οικονομική ύφεση.

Όπως μάλιστα σημειώνει, οι περισσότερες θωρακισμένες λιμουζίνες και τζιπ προέρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς εκεί πραγματοποιούνται οι αποτελεσματικότερες μετατροπές.

Εταιρείες όπως η Texas Armoring Corporation βλέπουν

τις πωλήσεις τους στη Μέση Ανατολή να αυξάνουν κατά 15% την τελευταία τριετία. Οι καλύτερες χώρες-αγοραστές είναι το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Υεμένη και η Συρία. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πλέον και αρκετές παραγγελίες από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τη θωράκιση των αυτοκινήτων, αρνούνται να αποκαλύψουν τα ονόματα των πελατών τους, μιας και ανάμεσά τους υπάρχουν δικτάτορες, ηγέτες τρομοκρατικών οργανώσεων και διακεκριμένοι εγκληματίες, οπότε θα προκαλούσε τη δημόσια κατακραυγή η ανακοίνωση της ταυτότητάς τους.

Ενδεικτικό της σύνδεσης του κλίματος ανασφάλειας με την αγορά θωρακισμένων αυτοκινήτων είναι η δήλωση του Πάτρικ Αουάντ, πρόεδρο του λιβανέζικου ομίλου Yaka Group: «Αν γίνει πραξικόπημα στη Συρία και εξελιχθούν εκεί τα πράγματα όπως στο Ιράκ, θα πρέπει να υπολογίζουμε με περίπου 1.000 έως 1.500 πωλήσεις θωρακισμένων αυτοκινήτων στη χώρα».

Πηγή : autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα