Θερινή ραστώνη τέλος! Πίσω στα μέτωπα

Στα... γραφεία τους καλούνται να βρίσκονται από τη Δευτέρα οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς στον επόμενο ενάμιση μήνα δεν αποκλείεται να κριθεί ακόμη και η τύχη της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει, επίσης, από τη Μεσσηνία που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές και αναμένεται να τρέξει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στο κυβερνητικό έργο

ενόψει και της συνάντησης που θα έχει η κυβερνητική αντιπροσωπεία με την τρόικα στο Παρίσι 3 – 5 Σεπτεμβρίου.

Για πολλούς, η περίοδος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είναι η περίοδος που η κυβέρνηση θα παίξει τα... ρέστα της.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει μία ακόμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 30 Αυγούστου ενώ λίγες ημέρες αργότερα, η ομάδα των ελλήνων υπουργών και διαπραγματευτών θα έχει τον πρώτο γύρο αναμέτρησης με την τρόικα στο Παρίσι. Ακολουθεί, στις 6 Σεπτεμβρίου, η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, όπου ο στόχος είναι να ανακοινωθεί ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων και να σηματοδοτηθεί το τέλος των μνημονίων.

Από την εξέλιξη αυτών των μετώπων, εννοείται και του ΕΝΦΙΑ καθώς και της ρύθμισης για τις βεβαιωμένες οφειλές προς εφορία και ταμεία, θα δημιουργηθεί το κλίμα ενόψει της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και, συνεπώς, το πλαίσιο εξασφάλισης των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή του διαδόχου του Καρόλου Παπούλια.

Αν ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κρίνουν ότι η συμφωνία με την τρόικα είναι «βαριά» για την κυβέρνηση ή ότι η πρόοδος στη συζήτηση για το χρέος είναι μικρή αλλά παράλληλα η λαϊκή δυσφορία κλιμακώνεται τότε δεν αποκλείεται να δοκιμάσουν την εκλογική λύση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την ειδική πλειοψηφία των 180 βουλευτών και, πάντως, να εκθέσουν τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας...

Keywords
Τυχαία Θέματα