Θα συναντήσει ο Τσίπρας τον Μπάιντεν;

Το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναχώρησε χθες το πρωί από την Αθήνα (με εξαίρεση τους Γιάννη Μηλιό-Γιώργο Σταθάκη, που ήταν ήδη στον Καναδά) έχοντας αυξημένες προσδοκίες για τις συναντήσεις στην Αμερική. Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τη Ρένα Δούρου και τον Νίκο Παππά, ενώ θα βρει στο Σαν Φρανσίσκο τους Μηλιό-Σταθάκη. Το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο. Η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ

θα κινηθεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Νέας Υόρκης και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings και αργότερα στο πανεπιστήμιο Columbia, όπου θα τοποθετηθούν και οι Σταθάκης, Δούρου, Μηλιός.

Βεβαίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα έχει συναντήσεις μόνο με ακαδημαϊκούς κύκλους και πολιτικές οργανώσεις. Αντιθέτως, πληροφορούμαι ότι γίνεται ήδη προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Έρικ Ρούμπιν, που είναι ο αρμόδιος ευρωπαϊκών υποθέσεων της αμερικανικής διπλωματίας. Στην εν λόγω συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφράσει, εξ όσων μαθαίνω, και την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζον Μπάιντεν. Αλλά δεν παίρνω όρκο ότι –σ’ αυτό το ταξίδι- θα γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα. Τέλος, ο Τσίπρας θα διαβεί και το κατώφλι του ΔΝΤ, αλλά επ’ αυτού υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στο matrix24.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα