ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ 15 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Στα 13 -15 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί το κενό χρηματοδότησης αν η Ελλάδα λάβει δύο χρόνια παράτασης του μνημονίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Παρ’ ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

διαβεβαίωνε ότι η χώρα  χρειάζεται μόνο τη χρονική επιμήκυνση του προγράμματος κι όχι επιπλέον χρήματα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης παράλληλα με την επιμήκυνση.

Ο Έλληνας αξιωματούχος τόνισε ότι το δημοσιονομικό κενό θα συναντήσει τους στόχους για το 2013 και 2014, ενώ αυτή τη στιγμή  διαμορφώνεται στα 13,5 δισ. ευρώ. Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, έρχεται στον απόηχο του μπαράζ δημοσιευμάτων που ανέβαζαν το ύψος του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα στα 30 δισ. ευρώ.

Παρά τα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις, το χρηματοδοτικό κενό δεν φαίνεται να απαλείφεται. Ήδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει χρηματοδοτικό κενό αν υπάρξουν αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και σε μια τέτοια περίπτωση να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα