Τεράστιες διαφορές στην εκλογική αποζημίωση-Από 223 έως 3.350 ευρώ!

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι, οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα εργαστούν για τις εκλογές θα λάβουν μεικτά 223 ευρώ την ίδια ώρα που σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου οι εργαζόμενοι θα λάβουν στα 3.350 ευρώ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι αυτό αποδεικνύει την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος τους.
Σύμφωνε με την ΠΟΕ -ΟΤΑ οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται περισσότερο και σκληρότερα από όλους τους εμπλεκόμενους

στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών. Ήταν αυτοί, συνεχίζει, που «έβγαλαν» το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία εκλογικών κέντρων μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο-καλπών, παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, εκλογικές επιτροπές, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.).

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρήστος Σταικούρας μεθόδευσαν το Φ.Ε.Κ. με την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης να δημοσιευθεί δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να έχει προχωρήσει η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και να προλάβουν αντιδράσεις, γνωρίζοντας και οι ίδιοι πως μεροληπτούν σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τονίζει η Ομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα