Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ήδη η αρχή έγινε με τους δικηγόρους, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας αυτής, οι απόφοιτοι των νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών νομικών σχολών, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, που ήταν έως τώρα απαραίτητη.

Πάντως,

σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τους δικηγόρους, ανοίγει και για άλλα επαγγέλματα για τα οποία παρέχονται σπουδές και σε κολέγια που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, όπως του μηχανικού, τα οικονομικά, τα ιατρικά.

Η αρμοδιότητα για τον έλεγχο της επάρκειας των αποφοίτων των κολεγίων θα γίνεται πλέον από τις επαγγελματικές ενώσεις, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος και οι ενώσεις θα είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της διαδικασίας των εξετάσεων, όπως ακριβώς ισχύει και για τους απόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα