Τελικά θα έρθει η τρόικα

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Αρκετές ώρες νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί αβεβαιότητα για την έλευση των εκπροσώπων.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σαντάλ Χιούζ, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε

τις επόμενες ημέρες».

Υπερθεματίζοντας ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, είχε πει στο Βήμα το βράδυ της Παρασκευής ότι «η αναχώρηση της αποστολής μας για την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξαρτάται από τη λήψη εκ μέρους μας συγκεκριμένων σημαντικών πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές. Σε αυτή τη φάση οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν φτάσει σε εμάς».

Η γραμμή αυτή της Επιτροπής είχε φανεί και από τις δηλώσεις της Σαντάλ Χιούζ, -μετά το επίμαχο τηλεγράφημα του Reuters-, που είπε ότι η τρόικα θα επιστρέψει όταν έχει στη διάθεσή της όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Οι σιβυλλικές απαντήσεις εξόργισαν εκ νέου την Αθήνα που την Πέμπτη είχε σπεύσει να διαψεύσει κατηγορηματικά το τηλεγράφημα του Reuters περί παγώματος της επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών.

Η τρόικα θα επιστρέψει κανονικά την επόμενη εβδομάδα, με το ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη το μεσημέρι, είναι η αυστηρή απάντηση της κυβέρνησης, μιλώντας μάλιστα για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα