ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (21:45) από τη Μονπελιέ και επιδιώκει το εκτός έδρας αποτέλεσμα για τρεις βασικούς λόγους. Το matrix24.gr αναλύει.

Ο Ράφικ Τζεμπούρ τον χαρακτήρισε ευθέως τελικό. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, αλλά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για το ματς που ενδέχεται να κρίνει την πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

Αναφερόμαστε φυσικά στην αποψινή αναμέτρηση

των πρωταθλητών Ελλάδας στη Γαλλία κόντρα στη Μονπελιέ. Χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής στα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός αναζητά το αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων.

Τα κίνητρα είναι συγκεκριμένα και τα αναλύουμε:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ: Ο Ολυμπιακός μετρά δύο ήττες από Σάλκε και Άρσεναλ και ήδη βρίσκεται σε δυσχερή θέση όσον αφορά στην κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που δίνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αν το… κακό τριτώσει, τότε ο Ολυμπιακός δύσκολα θα προλάβει το… τρένο για τους «16» και ουσιαστικά θα παλεύει για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Ακόμα κι έτσι, όμως, θα έχει από πάνω τη Μονπελιέ και θα πρέπει να καλύψει διαφορά και γκολ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ: Μετά τις παρατηρήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και τις αποδοκιμασίες του κόσμου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός έδειξε να βελτιώνεται στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Ξάνθη. Δεν είναι μόνο το 4-0, αλλά και η γενικότερη απόδοση των «ερυθρολεύκων», η οποία γέννησε προσδοκίες. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη μία καλή εμφάνιση με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, αλλά δεν συνδυάστηκε με νίκη. Τώρα ο Ζαρντίμ δεν θέλει να φύγει από τη Γαλλία με άδεια τα χέρια.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ: Μία καλή εμφάνιση και δη ένα θετικό αποτέλεσμα ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας. Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός δεν παίξει την επιθυμητή μπάλα, αλλά πάρει βαθμό/ούς στην έδρα της Μονπελιέ, αυτομάτως η αυτοπεποίθηση θα ανέβει και θα αποφευχθούν οι γκρίνιες και οι δυσαρέσκειες. Θυμηθείτε πόσο θετικά υποδέχθηκε ο κόσμος και η διοίκηση την καλή εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο την περασμένη αγωνιστική παρά την ήττα με 3-1. Βέβαια, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν πρωτίστως το αποτέλεσμα αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στον στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα