«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ»

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Εταιρεία

Ηπειρωτικών Μελετών, έκανε λόγο για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, αλλά και στις πληροφορίες για τα τελευταία μέτρα που «κλειδώνουν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης «ενόψει του δύσκολου χειμώνα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», επισημαίνοντας πως «όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία που υποφέρει».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μέτρα-ταφόπλακα» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος – σοκ που δεν έχει θεραπεία».

Σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο, ζήτησε την ακύρωση και την κατάργησή του στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για πανευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Μιλώντας για τους κυβερνητικούς εταίρους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «κρύβεται από τη Βουλή, όπου δεν έχει βρεθεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις». Επίσης, επισήμανε ότι «ο μεν Βενιζέλος,  είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, ο δε κ. Κουβέλης συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να αντλήσουν παραδείγματα από την Ιστορία και να θέσουν στο περιθώριο τους  «τζάμπα μάγκες» της Χρυσής Αυγής, «που οργανώνουν τάγματα εφόδου σε βάρος ανυπεράσπιστων και όχι σε βάρος των ισχυρών που λεηλατούν τον πλούτο του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα