Τα «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση που έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το σύνολο των «αντιμνημονιακών» κομμάτων να καταγράφουν πτώση και τη Νέα Δημοκρατία να ανακτά τα εκλογικά της ποσοστά και να βρίσκεται, οριακά έστω, πρώτη σκόρπισαν χαμόγελα στο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, το πρωθυπουργικό επιτελείο διαπιστώνει, όχι

χωρίς ικανοποίηση, ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει ο Νίκος Δένδιας με στόχο τις αναρχικές ομάδες και τις καταλήψεις στην Αθήνα όχι μόνον προσελκύει τους «νοικοκυραίους» αλλά αναγκάζει την Κουμουνδούρου σε σπασμωδικές κινήσεις.

Ειδικά οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου αντιμετωπίσθηκαν ως… δώρο από το γαλάζιο επιτελείο, το οποίο ασκώντας ισχυρή πίεση (βοηθούντων και τον ΜΜΕ) εξανάγκασε το βουλευτή σε διευκρινιστικές δηλώσεις, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο σε αποκήρυξη της βίας από το βήμα της Βουλής και το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχεται από τους ριζοσπάστες κριτική για μη επαρκή κάλυψη της δράσης των «αλληλέγγυων», σε αμυντική τακτική.

Το επικοινωνιακό όφελος είναι πολλαπλάσιο του πολιτικού αφού στα ζητήματα της οικονομίας και της λίστας Λαγκαρντ, διαμορφώνεται και μία τρίτη «ατζέντα», αυτή των καταλήψεων, που δίνει περιθώρια στην κυβέρνηση για αντεπίθεση.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτή την τακτική, εκτιμώντας ότι εκτός του να αναδεικνύει τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει και τη Χρυσή Αυγή. Είναι προφανές, ωστόσο, ότι αυτό δεν αρκεί καθώς πολύ σύντομα η αισιοδοξία που καταγράφουν τα γκάλοπ λόγω της εκταμίευσης της δόσης θα υποχωρήσει κάτω από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Και εκεί είναι αμφίβολο ότι η κυβέρνηση έχει όλες τις απαντήσεις. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει τα δώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα