Τα «αμαρτωλά» stage αναβιώνει το υπουργείο Εργασίας

Την αναβίωση των αμαρτωλών stage, ανασφάλιστης εργασίας, αλλά αυτή τη φορά μόνο στον ιδιωτικό τομέα, παρουσίασε στους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ως σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας.

Σύμφωνα με το «σχέδιο» του υπουργείου, εντός των επόμενων εβδομάδων θα ενεργοποιηθούν δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος παρεπιμπτόντως ψάχνει δανεικά για

να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας.

Το ένα είναι πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 4-5 μήνες, με μισθό 500 ευρώ. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται για την υγεία, όχι όμως και για τη σύνταξη.

Το δεύτερο πρόγραμμα, αφορά στην επιδότηση της επιχειρηματικότητας των νέων. Συγκεκριμένα αφορά σε 7.000 νέους ανέργους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν με 10.000 ευρώ για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Η ΓΣΕΕ, μέσω του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει προγράμματα που προωθούν την ανασφάλιστη εργασία. Αντίστοιχα, όπως δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, ούτε το εργόσημο πρέπει να επεκταθεί καθώς πριμοδοτεί τις απολύσεις.

Στον αντίποδα, οι εργοδοτικοί φορείς υποστήριξαν ότι όλα τα προγράμματα βοηθούν στην ανάσχεση της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα