Τα 58 δισ. ευρώ της μικροπολιτικής διαχείρισης!

Από όποια άποψη και να το δεις είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου: Πόσο μάλλον εάν ένας Έλληνας πολίτης κλήθηκε να σηκώσει μέτρα 58 δισ. ευρώ! Ναι το νούμερο δεν είναι λάθος. Το δίνει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών. Χρειάστηκαν μέτρα 58 δισ. για να «προσαρμοστούμε» κατά 33 δισ.!!!

Ποια ήταν αυτά τα μέτρα τα θυμόμαστε και κυρίως τα… νοιώσαμε λίγο έως πολύ: Το υπουργείο μας τα υπενθυμίζει ένα προς ένα πάντως

έτσι για να μην … ξεχνιόμαστε. Στην κορυφή της σχετικής λίστας η μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων κατά 21%, αλλά και η αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη! Ακολουθούν η μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% (32% για τους νέους), η μεσοσταθμική μείωση κατά 23% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι ανατροπές στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, οι απολύσεις στο Δημόσιο, ο… εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων!!

Μαζί με το ποια ήταν αυτά θυμηθήκαμε όμως και τον τρόπο που αποφασίζονταν: Όλα σχεδόν είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όποτε η πολιτική ηγεσία έπρεπε να πάρει μια απόφαση, χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα, επέλεγε τον εύκολο δρόμο.. «Χοντρό ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. «Εκρηκτική» αύξηση φόρων.

Απομάκρυνση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών. «Λουκέτο» στην ΕΡΤ. Όλες εύκολες αποφάσεις υπό την έννοια ότι ήταν στοχευμένες σε «εύκολα θύματα», που δεν άγγιζαν συντεχνίες που είχαν την ικανότητα να συσπειρώνονται και να αντιδρούν μέσω ομάδων βουλευτών της συμπολίτευσης.. Ικανότητα που είχαν για παράδειγμα… οι αγρότες. Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή λοιπόν να μιλήσει κανείς για 58 δισ. μικροπολιτικής –ως επί το πλείστον- διαχείρισης..

Keywords
Τυχαία Θέματα