Τα 16χρονα «αστέρια» της πισίνας

12:23 3/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Είναι μόλις 16 ετών και ήδη καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δικαίως λοιπόν θεωρούνται «αθλήτριες – θαύματα».

Το ταλέντο τους φάνηκε από το προηγούμενο καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: Σε ηλικία δεκαπέντε ετών και δύο μηνών η Λεντέτσκι πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μ. ελεύθερο, ενώ η Μεϊλουτίτε κατέκτησε το χρυσό στα 100 μ. ελεύθερο.

Οι δύο 16χρονες κολυμβήτριες,

η Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέτσκι από το Μέριλαντ και η Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε από το Κάουνας, συντρίβουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη από τις 20 Ιουλίου ως τις 4 Αυγούστου 2013.

Η Λεντέτσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. ελεύθερο σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων (3.59.82) και έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ στα 1.500 μ. ελεύθερο συντρίβοντας κατά έξι δευτερόλεπτα (15.36.53) το παγκόσμιο ρεκόρ. Ετοιμάζεται μάλιστα να γράψει ιστορία διεκδικώντας το ιστορικό «treble» στον τελικό των 800 μ. ελεύθερο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η Μεϊλουτίτε έδειξε τις διαθέσεις της από τον προκριματικό των 100 μ. πρόσθιο καταγράφοντας ρεκόρ αγώνων (1.04.45), εν συνεχεία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιτελικό του αγωνίσματος με χρόνο 1.04.35 και στον τελικό κατέκτησε την πρώτη θέση με σχεδόν ίδια επίδοση (1.04.42) κάνοντας υπερήφανους τους λιγοστούς λιθουανούς φιλάθλους που παρακολουθούν τους αγώνες στην Καταλωνία.

Τα δύο κορίτσια έχουν γεννηθεί με διαφορά… 48 ωρών. Η Λεντέτσκι είδε το πρώτο φως στις 17 Μαρτίου 1997. Ο πατέρας της τσεχοσλοβάκος μετανάστης στις ΗΠΑ, ενώ η μικρή «κόλλησε το μικρόβιο» από τη μητέρα της, που ήταν αθλήτρια της κολύμβησης στην πανεπιστημιακή ομάδα του Νιου Μέξικο. Η Μεϊλουτίτε γεννήθηκε δύο ημέρες αργότερα (19 Μαρτίου 1997), μόνο που η μοίρα έπαιξε το πιο σκληρό παιχνίδι που θα μπορούσε να επιφυλάξει σε ένα παιδί. Τον Απρίλιο του 2001, στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, έχασε τη μητέρα της, την οποία παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία διερχόμενο όχημα στο Βίλνιους, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Την ανατροφή της ανέλαβε η γιαγιά της, ενώ όταν έγινε δεκατριών ετών μετακόμισε μόνιμα στο Πλίμουθ της Αγγλίας μαζί με τον πατέρα και τους δύο αδερφούς της.

Keywords
Τυχαία Θέματα