Σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την ανεργία των νέων

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί αύριο τριμερής συνάντηση, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής των «27», με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, των εκπροσώπων των χωρών που θα προεδρεύσουν το επόμενο 18μηνο (Ιρλανδίας, Λιθουανίας, Ελλάδας) και των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών συνδικάτων–εργοδοτών

και εργαζομένων.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

«Ζητάμε περισσότερα κονδύλια και περισσότερες πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας, όχι μόνον από το Κοινωνικό Ταμείο αλλά και από άλλα διαρθρωτικά ταμεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημ. Κούρκουλας. Τόνισε ότι τα κονδύλια 6 δισ. που προβλέπει ο κοινοτικός προϋπολογισμός, δεν είναι αρκετά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Ζζητάμε νέες πρωτοβουλίες, που θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα και την αντιμετώπιση της ανεργίας», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης, που αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής. «Η ελληνική πλευρά επιδιώκει την υλοποίησή της εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος, που θα σήμαινε πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων και ευεργετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Δημ. Κούρκουλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα