ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

14:15 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.  Δεν αποκλείεται νομοθετική παρέμβαση επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, εφόσον «περάσει» από την Τρόικα.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τους εκπροσώπους των Τραπεζών.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,

με βασικό θέμα τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια πρώτη εξέταση της κατάστασης, με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ να σημειώνουν πως ήδη είναι σε εξέλιξη διαδικασία ρύθμισης πολλών υποθέσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και νομοθετικής παρέμβασης, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, η οποία όμως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην απειληθεί η συνολική διαπραγμάτευση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εκτός από το θέμα των δανείων, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο πιο ενεργούς εμπλοκής των τραπεζών και στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, ενώ στην αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου που δρομολογείται περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για μεγαλύτερη αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον έλεγχο των επενδύσεων για μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια.

Επί τάπητος, τέλος, τέθηκε και το ζήτημα της απλοποίησης των διαδικασιών για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά και για το ΕΤΕΑΝ,   προκειμένου να αξιοποιηθούν κεφάλαια ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα