ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενόψει της νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρα για την οριστικοποιήση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου.

Ένα προς ένα τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή

των Γ. Στουρνάρα, Χρ.Σταικούρα και Γιάννη Βρούτση.

Από την άλλη πλευρά του τραπεζιού καθόταν ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη και Χρ . Πρωτόπαπα.

Η σύσκεψη εντάσσεται στον κύκλο διαβουλεύσεων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και πιθανότατα αύριο θα υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία στελεχών της κυβέρνησης με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Πλαφόν και περικοπές στο ύψος των συντάξεων, υιοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων για την είσπραξη επιδομάτων ακόμη και αυτής καθ΄αυτής «προνοιακής» σύνταξης καθώς και ενδεχόμενες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων του δημοσίου εξετάστηκαν από τις δύο πλευρές προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση των τριών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά τις ενστάσεις για τη σκληρότητα του προγράμματος,  «φρικώδη» φέρεται να τα χαρακτηρίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι τρεις πλευρές μοιάζουν αποφασισμένες να πετύχουν το στόχο των 11,5 δισ. που ενδεχομένως αποτελεί μονόδρομο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Όπως σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος εδώ που φτάσαμε η μόνη κόκκινη γραμμή είναι τα 11,5 δισ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ H ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα