ΣΥΡΙΖΑ: «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΑΝ…»

Θετική ψήφο για την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως Προέδρου της Βουλής θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει δέσμευση ότι ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου δε θα αλλάξει σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Νίκος Βούτσης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

ανατέθηκαν οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, ενώ αποφασίστηκε να προταθεί για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο Γιάννης Δραγασάκης. Συγκεκριμένα, καθήκοντα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναλαμβάνουν οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ όπως προαναφέρθηκε, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Επίσης, για κοσμήτορας της Βουλής θα προταθεί ο Νάσος Αθανασίου, ενώ ο Κώστας Αθανασίου θα αναλάβει τη διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τα «σκιώδη χαρτοφυλάκια», αν και από τώρα θεωρείται δεδομένο ότι την Άμυνα θα αναλάβει ο Θοδωρής Δρίτσας, την Παιδεία ο Τάσος Κουράκης και την Δημόσια Ασφάλεια η Σοφία Σακοράφα. Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον προτεινόμενο ως 7ο αντιπρόεδρο της Βουλής, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να μην εκλέξει βουλευτή στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Θετική ψήφο στο Μεϊμαράκη αν…

Την ίδια στιγμή, τη δημόσια δέσμευση του προτεινόμενου Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ζητήσει ο Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ψηφίσει τον κ. Μεϊμαράκη για το αξίωμα του τέταρτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας. Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δεσμευθεί ότι δε θα προχωρήσει σε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που θα αποβούν σε βάρος των δικαιωμάτων και των προνομίων που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αν ο κ. Μεϊμαράκης δεσμευθεί δημοσίως γι’ αυτό, τότε οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παράσχουν θετική ψήφο στην εκλογή του ως Προέδρου της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα