ΣΥΡΙΖΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Για πλήρη υποταγή στα συμφέροντα των δανειστών κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup.

«Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ είναι ότι ο δρόμος που με αποφασιστικότητα βαδίζει η κυβέρνηση είναι αυτός της πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και της πολιτικής της ύφεσης και της λιτότητας»

τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα επισημαίνει πως: «η στόχευση είναι πασιφανής: ακόμα πιο σκληρή εσωτερική υποτίμηση, κατάργηση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι επίσης ολοφάνερο πως η θρυλούμενη επιμήκυνση προϋποθέτει την απαράκλητη εφαρμογή της μέχρι σήμερα υφεσιακής πολιτικής και σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με αλλαγή στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής».

Τέλος σημειώνει πως ότι οι αναφορές των κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ στην ανάπτυξη και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων «προσκρούουν στην ίδια τη λογική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα