Συρία: Ελεύθεροι οι δύο ορθόδοξοι Μητροπολίτες

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση «l’Œuvre d’Orient» σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση

είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.

Οι δύο Μητροπολίτες απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο. Νωρίτερα σύμφωνα με ανακοίνωση της επισκοπής η απαγωγή έγινε από ομάδα Τσετσένων η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό του Μητροπολίτη.

Επίσης νωρίτερα σύμφωνα με πηγή της επισκοπής που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μητροπολίτης της Συρορθόδοξης Εκκλησίας Γιοχάνα Ιμπραχίμ «πραγματοποιούσε ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που είχαν απαχθεί πριν από δύο μήνες» και είχε μεταβεί στην τουρκική μεθόριο έπειτα από πληροφορίες ότι απαχθέντες βρισκόταν εκεί.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι γνωστός για το έργο του ως μεσολαβητής στις περιπτώσεις απαγωγών, κυρίως χριστιανών.

Το πρωί Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας

Keywords
Τυχαία Θέματα