ΣΥΡΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

16:15 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Δημόσια εμφάνιση στην τηλεόραση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με την ευκαιρία της υποδοχής στη Δαμασκό του Ιρανού απεσταλμένου Σαΐντ Τζαλιλί.

Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση έπειτα από περίπου 15 ημέρες, καθώς τελευταία φορά που το είχε δείξει η συριακή τηλεόραση ήταν στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Άμυνας, στις 22 Ιουλίου, να συνομιλεί με τον Τζαλιλί, απεσταλμένο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όπως

μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, Άσαντ και Τζαλιλί εξέτασαν “τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Συρία και την Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά και την κατάσταση στην περιοχή”, ενώ ο Ιρανός απεσταλμένος θα δώσει συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα.

Ο Τζαλιλί υποστήριξε ότι η Συρία θα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς την επέμβαση ξένων δυνάμεων. «Ο συριακός λαός είναι εχθρικός σε οποιοδήποτε σχέδιο που υποστηρίζεται από τους σιωνιστές ή από τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή στη Δαμασκό του τηλεοπτικού δικτύου “Αλ-Άλαμ”.

Όσον αφορά στους 48 Ιρανούς που απήχθησαν το Σάββατο στη Δαμασκό, ο Τζαλιλί τόνισε ότι: «το Ιράν χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει την άμεση απελευθέρωση των αθώων απαχθέντων προσκυνητών. Εκτιμάμε ότι οι τρομοκράτες, αλλά επίσης αυτοί που τους υποστηρίζουν, είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την εγκληματική πράξη», διευκρίνισε.

Το Ιράν υποστηρίζει πως οι απαχθέντες είναι προσκυνητές, ενώ η “ταξιαρχία Αλ-Μπαράα” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, διαβεβαιώνει πως ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης, ένα επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του ισλαμικού καθεστώτος. Μάλιστα σύμφωνα με την οργάνωση, τρεις Ιρανοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Παράλληλα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί θα πραγματοποιήσει απόψε σύντομη επίσκεψη στην Τουρκία για να συζητήσει την τύχη των ομήρων αυτών.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα