Συνεδριάζουν στην Αθήνα οι Ευρωπαίοι «Πράσινοι»

Στη σημερινή συζήτηση, που συντόνισε η ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκα Χαρμς, μίλησαν ο έτερος συμπρόεδρος της ομάδας και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ,ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, η συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Μόνικα Φρασόνι και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ, αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας στο Βέλγιο και υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μίλησε για ανάγκη αλληλεγγύης εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και υπευθυνότητας εκ μέρους της Ελλάδας.

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό θα συμβεί μόνον αν οι πολίτες αισθάνονται εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση. Άφησε αιχμές για την Αριστερά, εκφράζοντας το φόβο ότι δεν μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις -ειδικά αν η Ευρώπη βρίσκεται απέναντί της. Τέλος, τόνισε ότι ούτε η Αθήνα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή, αλλά ούτε και οι Βρυξέλλες, καθώς δεν ασκούν πιέσεις σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία.

Εκ μέρους των Ελλήνων Πράσινων, ο Ν. Χρυσόγελος τόνισε ότι «ηη λύση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» και επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος οι Έλληνες να ταυτίσουν την έννοια της ΕΕ με τη σκληρή στάση της τρόικας και ορισμένων μελών κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα