ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων χαλυβουργών, παρόλο που τα ξημερώματα της Παρασκευής ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους ανάγκασαν να σταματήσουν την κατάληψη της πύλης του εργοστασίου μετά από εννέα σχεδόν μήνες.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνέλευση του σωματείου με 164 ναι και 5 όχι. Νωρίς την Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, τα ΜΑΤ απομάκρυναν τους απεργούς χαλυβουργούς που είχαν καταλάβει την κεντρική

πύλη του εργοστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολιτική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να υπάρξει παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της εισαγγελικής απόφασης για άνοιγμα της πύλης.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης έγιναν επεισόδια με συγκεντρωμένους έξω από την πύλη της μονάδας, στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες διοικητικά στελέχη της επιχείρησης προπηλακίστηκαν, μεταξύ αυτών και ο διευθυντής.

Τις τελευταίες ημέρες οι διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο, ενώ η διεύθυνση της εταιρείας δεχόταν πιέσεις να μην προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για ομαδικές απολύσεις και την αναστολή της λειτουργίας της μονάδας Ασπροπύργου.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την οξεία αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «πολιτική τρομοκρατίας» ενώ το ΚΚΕ υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι «απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα