Συνεχίζονται τα «φάλτσα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε χθες συναγερμός από μία συνέντευξη του υπεύθυνου του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, Γιάννη Μηλιού, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. Μάλιστα, στελέχη του κόμματος ανέμεναν επίθεση από την... «γαλάζια μονταζιέρα», όπως έλεγαν, αν και κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ως την ώρα που ολοκληρώθηκαν τα χθεσινά δελτία ειδήσεων των 8.

Φλερτ με την χρεοκοπία

Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη του οικονομολόγου και στελέχους

του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δυσφορία σε πολλούς στην Κουμουνδούρου, καθώς σε μία συγκυρία που το κόμμα επιχειρεί να πείσει τους «νοικοκυραίους» και να διασφαλίσει ότι οι επόμενες εκλογές δε θα διεξαχθούν με δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ένα κεντρικό στέλεχος του κόμματος φλερτάρει εκ νέου με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Όλα αυτά, σε μία συγκυρία που ακόμη και η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει πολλούς μήνες να παρέμβει υπέρ της δραχμής και ο Γιάννης Μηλιός ανήκει στους «προεδρικούς» (τυπικά τουλάχιστον...) και κατέχει θεσμική θέση στο κόμμα: αυτό διότι, ως υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, θα μπορούσε σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπουργός Οικονομικών -δηλαδή ένας υπουργός Οικονομικών που... αλληθωρίζει με λύσεις χρεοκοπίας, όπως αυτή που υπέστη η Ισλανδία και αυτή προς την οποία οδεύει (;) η Αργεντινή.

Τί είπε ο Μηλιός

Στο επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεών του, ο Γιάννης Μηλιός επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ισλανδίας και κατέληξε στο συμπέρασμα πως «βεβαίως μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα». «Η Ισλανδία το έδειξε. Θυμίζω ότι όταν η Ισλανδία φέρθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο που φέρθηκε, δηλαδή υπέρ του συμφέροντος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των funds, απέναντι σε συμφέροντα Βρετανικά και Ολλανδικά, τότε Βρετανία και Ολλανδία την έβαλαν σε ρήτρα τρομοκρατίας, και όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι». «Όλα τα ιστορικά παραδείγματα νομίζω πως δείχνουν ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα όταν στηριχτείς στο λαό και έχεις και την κρατική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Μηλιός. Τότε, ερωτηθείς για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Αργεντινή, εμφανίστηκε... θετικά διακείμενος προς τα τεκταινόμενα, υπογραμμίζοντας: «Παρότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον. Οι εξελίξεις δεν προδιαγράφονται αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα