Συνεχίζονται οι μαραθώνιες απολογίες των χρυσαυγιτών

Από τις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκονται στην Ευελπίδων και απολογούνται για το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται.

Τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκκρεμεί η απολογία του Νίκου Μίχου.

Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η απολογία του δεύτερου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τρίτη, του Ηλία Παναγιώταρου.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης

απολογίας του, σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησε την ίδια στάση που είχε κρατήσει νωρίτερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζοντας ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Πληροφορίες τον φέρουν να χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «αστείο» υποστηρίζοντας ότι στοιχειοθετήθηκε στη βάση τυχαίων γεγονότων και σε ψευδομαρτηρίες. Ερωτώμενος για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει και ότι τον έχει δει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες.

Είχε προηγηθεί η 6ωρη απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επίσης, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Σημειώνεται ότι για την ποινική μεταχείριση και των τεσσάρων βουλευτών, αν, δηλαδή, θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, θα αποφασίσουν ανακριτές και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων απολογιών.

Για σήμερα το πρωί, είναι προγραμματισμένη η μεταγωγή οκτώ ακόμη συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στις 15:30 η μεταγωγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα