ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΙΣΑ

20:30 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Από την τσέπη τους θα συνεχίζουν να πληρώνουν τις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι, καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αποφάσισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Επίσχεσης συνέχεια από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που είναι μέλη του, αποφάσισε ο ΙΣΑ και έτσι οι ασφαλισμένοι θα χρειαστεί να συνεχίζουν να

πληρώνουν κανονικά τις ιατρικές επισκέψεις.

Σε συνεδρίαση, αν και αρχικά προτάθηκε παύση της κινητοποίησης, τελικά αποφασίστηκε η συνέχεια της επίσχεσης εργασίας, αφού δεν φαίνονται χρήματα στον ορίζοντα από τον ΕΟΠΥΥ για τα χρωστούμενα.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του ΙΣΑ δημιουργείται Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, παρόχων και χρηστών της υγείας, που θα αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας του ελληνικού λαού, με τη συστράτευση συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων.

Στόχος είναι η διαφύλαξη της χρηματορροής και ο προσδιορισμός των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διαμορφωθεί ένα ασφαλές για όλους και σταθερό πλαίσιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το ΕΒΕΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα